Skip to content


SCOSAAR | CSDE | LCJNT | Focus grup: 5 februarie 2024 – Despre „decizia individuală automatizată”. Cauza C-634/21, SCHUFA Holding (Scoring)

Institutul de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române

Centrul de Studii de Drept European (CSDE)

Laboratorul de cercetări juridice privind noile tehnologii (LCJNT)

Focus grup

Despre „decizia individuală automatizată”. Cauza C-634/21, SCHUFA Holding (Scoring)

5 februarie 2024, ora 20, on line
Link conectare: meet.google.com/cjg-wyrj-unb

Curtea de Justiție a a Uniunii Europene a decis că ”stabilirea automatizată de către o societate care furnizează informații comerciale a unei valori de probabilitate bazate pe date cu caracter personal referitoare la o persoană și care privește capacitatea acesteia de a onora în viitor angajamente de plată constituie o „decizie individuală automatizată”, în sensul acestei dispoziții, atunci când depinde în mod determinant de această valoare de probabilitate ca un terț căruia îi este comunicată valoarea de probabilitate menționată să stabilească, să execute sau să înceteze un raport contractual cu această persoană.”

Discutam despre modalități, vizile sau nu de decizii individuale automatizate, pericolul acestora în privința vieții private.

Cuvinte cheie: „Trimitere preliminară – Protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal – Regulamentul (UE) 2016/679 – Articolul 22 – Procesul decizional individual automatizat – Societăți care furnizează informații comerciale – Stabilirea automatizată a unei valori de probabilitate în ceea ce privește capacitatea unei persoane de a onora în viitor angajamente de plată („scoring”) – Utilizarea acestei valori de probabilitate de către terți”

C-634/21, hotărârea din 7 decembrie 2023, SCHUFA Holding (Scoring), ECLI:EU:C:2023:957

Participanți: conf. univ. dr. Nicolae Dragoș Ploeșteanu, drd. Daniela Dută, drd. Marius Cătălin Mitrea, drd. Alexandru Georgescu.

Moderator: prof. univ. dr.  Daniel-Mihail Șandru

Evenimentul se adresează in primul rând studenților doctoranzi SCOSAAR.

Evenimentul va fi on-line. Linkul va fi disponibil cu o jumătate de oră înaintea începerii evenimentului pe pagina csde.ro

Parteneri: JURIDICE.ro; Afaceri juridice europene – blog.

Posted in Focus grup, Laborator de cercetari juridice privind noile tehnologii (LCJNT), Protectia datelor si noile tehnologii.



aaaa