Skip to content


SCOSAAR: Atelier de lucru privind citarea lucrărilor științifice, 6 februarie 2023


In cadrul proiectului „Metodologia cercetarii in dreptul Uniunii Europene” Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române organizează, în special pentru studenți doctoranzi ai SCOSAAR, un atelier de lucru cu privire la citarea jurisprudenței si doctrinei.

Vor fi prezentate argumentele pentru utilizarea unor citări corecte. Citarea sursei este cea mai importantă. În primul rând, citarea se face pentru a indica utilizarea unei surse, bibliografice sau jurisprudentiale. Calitatea sursei trebuie să fie reală, pentru a nu ne afla în fața unei citări de complezență. Această citare ar mai putea fi numită și aducerea dovezii. Nimic din text, cand se face referire la opinii, sondaje nu trebuie să rămână fără o dovadă. Este cazul legislației care trebuie citată complet. În context vor fi dezvoltate unele argumente privind evitarea apud. Citarea se poate face pentru a trimite la un domeniu sau la o instituție care nu poate fi dezvoltată în lucrare dar asupra căreia este necesar să se facă referire pentru a completa ansamblul informațiilor sau considerațiilor. Acesta ar putea fi numită citarea pentru detalii. Putem avea si o citare contextuală de exemplu pentru a indica faptul că subiectul se încadrează într-un domeniu mai mare sau ar putea fi interpretat din multe unghiuri. Citarea nu scuză interpretări greșite, deformări ale realității, trebuie avute în vedere surse științifice.

6 februarie 2023, ora 14.00 – 15.00, GMeet

Prezinta: Daniel-Mihail ȘANDRU

Evenimentul va fi on-line. Linkul va fi disponibil, cu o jumătate de oră înaintea începerii evenimentului, pe pagina csde.ro

 

Posted in Atelier juridic, Cercetare, Evenimente, Metodologia cercetarii in dreptul Uniunii Europene, Scoala doctorala.



aaaa