Skip to content


Metodologia cercetării în dreptul Uniunii Europene

Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române consideră că un prim pas în cresterea impactului cercetărilor ştiinţifice din domeniul juridic din România este crearea unui mediu ştiinţific propice care să pună la dispoziţia celor interesaţi – cercetători ştiinţifici sau alte categorii care realizează cercetări ştiinţifice – atât instrumentele adecvate, cât şi posibilitatea fructificării rezultatelor în mod echilibrat.

Experinţa a demonstrat absenţa unei educaţii adecvate şi sistematice în domeniul metodologiei cercetării ştiinţifice în domeniul dreptului. De asemenea, experienţa de editori sau de membri în colegii ştiinţifice ale unor reviste recunoscute configurează aceeaşi stare de lucruri.

Programul Metodologia cercetării în dreptul Uniunii Europene  este realizat în parteneriat de Centrului de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Române, CDCIP – Centrul de Drept Constitutional si Institutii Publice din cadrul Facultății de Drept a Universității din București si Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania.

16 ianuarie 2023 – Atelier de lucru privind identificarea jurisprudenței CJUE și CEDO pe internet [detalii]

6 februarie 2023 – Atelier de lucru privind citarea lucrărilor științifice, [detalii]

Coordonatori proiect:

Prof. univ. dr. Daniel-Mihail Şandru

Prof. univ. dr. Stefan Deaconu

[English version]

Parteneri ai proiectului: Editura Wolters Kluwer România, Editura Universitară.

Parteneri media: JURIDICE.ro, Infolegal.ro, CaleaEuropeana.ro

Posted in Cercetare, Metodologia cercetarii in dreptul Uniunii Europene.



aaaa