Skip to content


Bianca Elena Tandarescu

Forumul Judecătorilor din România, Asociaţia Magistraţilor Europeni pentru Drepturile Omului şi Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române regretă profund dispariția fulgerătoare dintre noi a doamnei Bianca Elena Ţăndărescu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Este nemărginită tristețea pentru toți cei care au cunoscut-o, ca Profesionist al dreptului, dar mai ales ca Om, de-a lungul întregii activităţi în slujba Dreptăţii.

Aşa cum descria în interviul pentru promovarea la instanţa supremă idealurile şi vocaţia profesiei de magistrat, a reuşit să pună în valoare toate calităţile pe care ar trebui să le aibă orice judecător: Drept, echilibrat, mult ştiutor de carte, structurat şi structurant pentru sistem”. Şi multe, multe altele…

În urma sa rămân numeroase contribuţii la evoluţia dreptului şi a corpului profesional al magistraţilor, prin jurisprudenţă, doctrină, studii de specialitate, participări la conferinţe, în comisiile de elaborare a subiectelor sau de examinare, în selectarea şi formarea unor generaţii de magistraţi, ca formator al Institutului Naţional al Magistraturii, la catedra de Drepturile Omului.

Suntem alături de familia îndurerată, care trece prin momente de grea suferință.

Dumnezeu să o odihnească în pace!


Posted in Despre noi, Publicatii.aaaa