Skip to content


Proiect CSDE in Seria Consultari Europene: “Posibile modificări ale Directivei privind rata de adecvare a capitalului” (CSDE-SCE-6)

Proiect CSDE in Seria Consultari Europene: “Posibile modificări ale Directivei privind rata de adecvare a capitalului” (CSDE-SCE-6)

Centrul de Studii de Drept European din cadrul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Romane organizează o selecţie de CV-uri pentru realizarea unui punct de vedere documentat în acest sens. Vor fi selectaţi experţi care urmează a realiza o cercetare şi elaborarea unui punct de vedere, concretizate într-un material care va fi publicat ulterior.

Denumirea proiectului: “Posibile modificări ale Directivei privind rata de adecvare a capitalului” (CSDE-SCE-6)

Consultarea publică lansată de către Comisia Europeană urmăreşte strângerea unor puncte de vedere asupra unor posibile amendamente viitoare la Directiva privind rata de adecvare a capitalului. Amendamentele propuse ar urma să vizeze standarde privind lichiditatea, definirea capitalului, rata de îndatorare, riscul de credit al contrapartidei, măsuri incluzând constituirea de provizionare asupra duratei ciclului pentru pierderile anticipate de credit, instituţiile financiare importante şi, de asemenea, posibilitatea unui regulament unic în domeniul bancar.

Proiectul constă în formularea unui raport, care poate fi transmis Comisiei Europene.

Persoanele interesate pot trimite un CV, în format european, la adresa mihai.sandru@csde.ro până la data de 22 martie 2010. Vor fi contactaţi doar candidaţii selectaţi.

Sunt de asemenea invitaţi să trimită un CV şi cei fi interesaţi să participe la elaborarea unor studii viitoare, cu precizarea domeniilor de interes. Aceste candidaturi vor servi la actualizarea bazei de date a CSDE.

Cercetarea trebuie definitivată, iar punctul de vedere redactat până la data de 14 aprilie 2010.

Partener: Societatea de Ştiinţe Juridice.

Proiectul este sustinut de catre Wolters Kluwer.

Documente:

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/docs/2010/crd4/consultation_paper_en.pdf

Informatii generale:

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/2010/crd4_en.htm

Posted in Consultari Europene.

Tagged with , .



aaaa