Skip to content


Conferinţa „Condamnările suferite de România la CEDO in anul 2013. Analize și perspective”

La data de 22 mai 2014, Institutul Naţional al Magistraturii a avut onoarea de a găzdui Conferinţa intitulată „Condamnările suferite de România la CEDO in anul 2013. Analize și perspective”, susţinută de specialiști din cadrul Asociației Magistraților Europeni pentru Drepturile Omului (AMEDO): domnul Dragoș Călin – judecător Curtea de Apel București, domnul Ionuț Militaru, judecător Tribunalul București, doamna Catrinel Brumar – agent guvernamental al României la CEDO, doamna Alexandra Lăncrănjan – procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul București, doamna Roxana-Maria Călin – judecător Tribunalul București, domnul Vasile Bozeșan – judecător Judecătoria Alexandria.

Conferința a fost deschisă de doamna Ana-Maria Garofil – judecător Tribunalul București, director adjunct al Institutului Național al Magistraturii și a fost moderată de doamna Beatrice Andreșan – judecător Tribunalul București, formator INM și de domnul Mihai Șandru – profesor universitar dr., Centrul de Studii de Drept European, Academia Română.

Parteneri au fost: Editura Universitară, Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române, Asociația Forumul Judecătorilor din România, Asociația Română de Drept și Afaceri Europene (ARDAE).

 Această conferinţă extra-curriculară face parte din seria „Întâlniri de bun augur” organizate periodic de Institutul Naţional al Magistraturii pentru auditorii de justiţie.

Cu această ocazie a fost lansat volumul „Hotărârile CEDO în cauzele împotriva României – 2013. Analiză, consecințe, autorități potențial responsabile (volumul IX), publicat de Editura Universitară, care încununează eforturile depuse în ultimii 6 ani de un colectiv de tineri magistrați pasionați de analiza condamnărilor suferite de România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, găsirea autorităților potențial responsabile și observarea măsurii în care acestea s-au conformat și au reacționat concret, după pronunțarea hotărârilor.

Posted in Evenimente.



aaaa