Skip to content


Conferinta «Evoluţii recente în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului în materia dreptului la un proces echitabil», Cristina Gonta, 25.05.2010

Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române organizează la data de 25 mai 2010, ora 14, la sediul Academiei Române din Calea Victoriei, nr. 125, Sala de Consiliu

Conferinţa

«Evoluţii recente în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului în materia dreptului la un proces echitabil»

susţinută de Cristina Gonţa

Dreptul la un proces echitabil, garantat prin articolul 6 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, asigură respectarea tuturor drepturilor enumerate în convenţie. Din acest motiv, articolul 6 a generat pe parcursul anilor o jurisprudenţă bogată şi interesantă care a extins aplicabilitatea garanţiilor dreptului la un proces echitabil, oferind un conţinut nou sau diferit acestor garanţii.

Fără a-şi propune o prezentare exhaustivă a jurisprudenţei CEDO referitoare la articolul 6 din convenţie, această conferinţă are ca scop descrierea unor evoluţii importante, printre altele, referitoare la aplicarea acestei prevederi, la garanţiile oferite în cadrul procesului penal şi la divergenţa de jurisprudenţă.

Cristina Gonţa este doctorand la Facultatea de Drept al Universităţii din Berna şi jurist asistent la Curtea Europeană a Dreptului Omului.

Confirmarea participării se face prin e-mail (mihai.sandru@csde.ro) până la data de 25 mai 2010. Solicitanţii sunt rugaţi să menţioneze: numele şi prenumele, afilierea instituţională şi funcţia, precum şi domeniul de interes în materia dreptului european.

Informaţii suplimentare şi materiale referitoare la conferinţă vor fi disponibile la adresa www.csde.ro

Este încurajată participarea la lucrările conferinţei cu prezentări vizând subiectele enumerate anterior dar şi altele referitoare la probleme conexe ce ar putea fi de interes. În acest sens, doritorii pot adresa o solicitare de înscriere pe lista vorbitorilor, trimiţând şi un scurt rezumat al principalelor puncte ce ar urma să fie atinse, la adresa de e-mail mihai.sandru@csde.ro.

CSDE vă mulţumeşte pentru retransmiterea acestei invitaţii către toate persoanele interesate.

Nu se percepe taxă de participare. Locurile sunt limitate, înscrierea participanţilor realizându-se în ordinea cronologică a confirmarilor. Sunt aşteptate propuneri de sponsorizare a evenimentului.

Posted in Evenimente.

Tagged with .



aaaa