Skip to content


ARDAE – Partener al Conferinței Dreptul Afacerilor: Insolvența și dreptul afacerilor sunt cele două mari tematici abordate în ediția din acest an a Conferinței Dreptul Afacerilor, eveniment organizat de Editura C.H. Beck în colaborare cu Piperea & Asociații, Universitatea din București și Juridice.ro – 16 iunie 2017.

Comunicat de presă

Aspectele derogatorii de la dreptul comun în procedura insolvenței analizate în cadrul Conferinței Dreptul Afacerilor 2017

 

                                           

 

 

București, 8 iunie 2017 – Insolvența și dreptul afacerilor sunt cele două mari tematici abordate în ediția din acest an a Conferinței Dreptul Afacerilor, eveniment organizat de Editura C.H. Beck în colaborare cu Piperea & Asociații, Universitatea din București și Juridice.ro.

 

Lectori reputaţi specialişti, cadre didactice şi practicieni în dreptul afacerilor vor analiza vineri, 16 iunie, tematici cu caracter pronunțat de interdisciplinaritate în cadrul Ediției a XIII-a a Conferinței Dreptul Afacerilor.

Între temele propuse se regăsește și aceea a procedurii insolvenței ca proces civil, din perspectiva aspectelor derogatorii de la dreptul comun al procedurii civile. Tema va fi susținută de Avocat dr. Alexandru Dimitriu, partener Piperea & Asociații, în primul panel al evenimentului.

Importanța subiectelor propuse în cadrul temei este dată de aspectele derogatorii pe care le conține legislația insolvenței față de prevederile Codului civil și cele ale Codului de procedură civilă. Prevederile Legii nr. 85/2014 trebuie interpretate și aplicate prin filtrul dat de scopul procedurii insolvenței (art. 2 din Lege „Scopul prezentei legi este instituirea unei proceduri colective pentru acoperirea pasivului debitorului, cu acordarea, atunci când este posibil, a şansei de redresare a activităţii acestuia”), avându-se în vedere totodată și principiile acestei legislații speciale (art. 4 din Lege).

Aceste probleme sunt doar câteva dintre cele cu care ne întâlnim în practică, iar înțelegerea elementelor de dificultate este esențială în soluționarea cauzelor care au ca obiect derogările de la norma generală în materia insolvenței”, declară avocat dr. Alexandru Dimitriu.

Temele conferinței vor aborda și alte subiecte de actualitate precum: aspecte de ordin procedural cu privire la modalitatea în care pot fi puse în practică pactele societare, respectiv clauzele de preempțiune încrucişata; aspecte de ordin penal în procedura insolvenţei; aplicarea reglementărilor care sancţionează practicile anticoncurenţiale în etapa negocierii cu reprezentanţii Consiliului Concurenţei; aplicarea în paralel a răspunderii pentru contribuirea la apariţia stării de insolvenţă cu răspunderea solidară reglementată de Codul de procedură fiscală.

Mai multe informații despre programul conferinței sunt disponibile pe pagina evenimentului – dreptulafacerilor.beck.ro  sau pe Facebook (https://www.facebook.com/events/1809247699375866/)

 

LANSARE EVENIMENT

 

În cadrul conferinţei se va lansa lucrarea Codul insolvenţei. Note. Corelaţii. Explicaţii. publicată la editura C.H. Beck, sub coordonarea Prof. univ. dr. Gheorghe Piperea în coautorat cu Cătălin Antonache, Alexandru Dimitriu, Irina Sorescu, Alexandru Răţoi, Rebeca Dan, Luiza Hagiu. Toţi autorii sunt avocaţi cu o bogată experienţă în domeniul insolvenţei în cadrul SCA Piperea şi Asociaţii.

 

DETALII PRIVIND PARTICIPAREA LA EVENIMENT

 

Înregistrarea la Conferința Dreptul Afacerilor este deschisă până pe 9 iunie 2017, inclusiv. Taxa de participare este de 400 LEI + TVA. Click aici  pentru a formularul de înscriere.

 

 

DESPRE CONFERINȚA DREPTUL AFACERILOR

 

Prima ediţie a Conferinţei Dreptul Afacerilor a avut loc în anul 2005. De la acea primă ediţie, SCA Piperea şi Asociaţii a organizat anual conferinţa alături de partenerul tradiţional Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, cererea de informaţii fiind extrem de ridicată în domeniul dreptului societar, al procedurii insolvenţei şi al dreptului fiscal. Începând cu anul 2009, ediţiile conferinţelor au fost, în parte, dedicate noilor coduri (civil şi procedură civilă) care au marcat şi continuă să marcheze în mod semnificativ domeniul dreptului afacerilor.

 

Eveniment organizat de: Piperea & AsociațiiEditura C.H. Beck, Universitatea București – Facultatea de Drept și JURIDICE.RO

Partenerii media ai evenimentului: Revista Curierul Judiciar, Revista Curierul Fiscal, NILS, DreptOnline.ro, Legal Magazin, RiSco și ARDAE, cu sprijinul legalis – biblioteca juridică online.

 

Informații suplimentare despre eveniment și înscriere:

Andra Paceagiu
Specialist Marketing Editura C.H. Beck

Telefon: 0786.261.973
Email: marketing@beck.ro

Posted in Evenimente.



aaaa