Skip to content


Proiect CSDE in Seria Consultari Europene: “Consultare privind Studiul asupra vânzărilor legate şi a altor practici comerciale potenţial neloiale în sectorul serviciilor financiare cu amănuntul” (CSDE-SCE-7)

Proiect CSDE in Seria Consultari Europene: “Consultare privind Studiul asupra vânzărilor legate şi a altor practici comerciale potenţial neloiale în sectorul serviciilor financiare cu amănuntul” (CSDE-SCE-7)

Centrul de Studii de Drept European din cadrul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Romane organizează o selecţie de CV-uri pentru realizarea unui punct de vedere documentat în acest sens. Vor fi selectaţi experţi care urmează a realiza cercetarea şi a elabora un punct de vedere, concretizate într-un material care va fi publicat ulterior.

Denumirea proiectului: “ Consultare privind Studiul asupra vânzărilor legate şi a altor practici comerciale potenţial neloiale în sectorul serviciilor financiare cu amănuntul” (CSDE-SCE-7)

Pornind de la activitatea întreprinsă de către Comisie ca parte a investigării sectorului serviciilor bancare cu amănuntul, precum şi de la rezultatele consultării publice asupra Cărţii verzi privind serviciile financiare cu amănuntul pe piaţa unică, în care vânzarea legată a fost identificată de către utilizatori ai serviciilor financiare drept barieră cheie pentru integrarea pieţelor serviciilor financiare cu amănuntul în UE, Comisia şi-a anunţat intenţia de a studia vânzările legale şi alte practici potenţial neloiale în domeniul serviciilor financiare în detaliu, în scopul măsurii impactului lor şi a înţelegerii cauzei folosirii acestora. În acest context, Comisia a comandat un studiu extern privind vânzările legate şi alte practici comerciale potenţial neloiale în sectorul serviciilor financiare cu amănuntul.

Proiectul consta in formularea unui răspuns, care poate fi transmis Comisiei.

Persoanele interesate pot trimite un CV, în format european, la adresa mihai.sandru@csde.ro până la data de 22 martie 2010. Vor fi contactaţi doar candidaţii selectaţi.

Sunt de asemenea invitaţi să trimită un CV şi cei fi interesaţi să participe la elaborarea unor studii viitoare, cu precizarea domeniilor de interes. Aceste candidaturi vor servi la actualizarea bazei de date a CSDE.

Cercetarea trebuie definitivată, iar punctul de vedere redactat până la data de 14 aprilie 2010.

Partener: Societatea de Ştiinţe Juridice.

Proiectul este sustinut de catre Wolters Kluwer.

Documente:

Raportul final si anexele

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/docs/2010/tying/report_en.pdf

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/docs/2010/tying/report_annexes_en.pdf

Documente consultative

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/docs/2010/tying/consultation_en.pdf

Informatii generale:

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/2010/tying_en.htm

Posted in Consultari Europene.

Tagged with , .



aaaa