Skip to content


Proiect CSDE în Seria Consultari Europene: „Extinderea utilizării achizitiilor publice electronice in UE” (CSDE-SCE-19)

Proiect CSDE în Seria Consultari Europene: „Extinderea utilizării achiziţiilor publice electronice în UE”  (CSDE-SCE-19)

Centrul de Studii de Drept European din cadrul Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane organizeaza o selectie de CV-uri pentru realizarea unui punct de vedere documentat în acest sens. Vor fi selectati experti care vor realiza cercetarea şi punctul de vedere, concretizate într-un material care va fi publicat ulterior.

Denumirea proiectului: „Extinderea utilizării achiziţiilor publice electronice în UE” (CSDE-SCE-19)

„Achiziţiile publice electronice se referă la utilizarea mijloacelor electronice de comunicare şi de procesare a tranzacţiilor de către administraţiile publice şi alte organizaţii din sectorul public pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii sau pentru atribuirea contractelor de lucrări publice. Însă miza este mult mai mare decât simpla trecere de la sistemele pe suport de hârtie la cele care utilizează comunicaţiile electronice pentru procedurile de achiziţii publice.

Utilizarea procedurilor electronice poate îmbunătăţi considerabil eficienţa achiziţiilor, a administrării globale a acestora şi a funcţionării pieţelor contractelor publice. Introducerea progresivă a sistemului electronic de achiziţii publice face parte din agenda ambiţioasă în materie de e-guvernare, care poate transforma în mod fundamental funcţionarea şi rezultatele administraţiei publice. Agenda digitală pentru Europa a Comisiei prevede adoptarea de către aceasta a unei cărţi albe care să precizeze măsurile pe care le va lua pentru a crea o  infrastructură interconectată pentru achiziţiile publice electronice.”

Carte verde privind extinderea utilizării achiziţiilor publice electronice în UE, SEC(2010) 1214, Bruxelles, 18.10.2010, COM(2010) 571 final

UPDATE:
14.11.2010. Echipa de cercetare este formata din:
Ramona Apostol
Bianca Bello
Angela Mita Baciu
Adina Popescu

>>>>>>>>>

Persoanele interesate pot trimite un CV, în format european, la adresa mihai.sandru@csde.ro până la data de 14 noiembrie 2010. Vor fi contactaţi doar candidaţii selectaţi.

Sunt de asemenea invitaţi să trimită un CV şi cei fi interesaţi să participe la elaborarea unor studii viitoare, cu precizarea domeniilor de interes. Aceste candidaturi vor servi la actualizarea bazei de date a CSDE.

Cercetarea trebuie definitivată, iar punctul de vedere redactat până la data de 05 decembrie 2010.

Proiectul este sustinut de către Editura Wolters Kluwer.

Informaţii şi documente:

Anunţul Comisiei:

Carte verde privind extinderea utilizării achiziţiilor publice electronice în UE, SEC(2010) 1214, Bruxelles, 18.10.2010, COM(2010) 571 final

Posted in Consultari Europene.



aaaa