Skip to content


Cristina Florescu (CV, RO)

Cristina Florescu

– participari CSDE

INFORMATII PERSONALE

data nasterii: 19 februarie 1971, Bucuresti

INFORMATII DE CONTACT

e-mail: crisflorescu@gmail.com

STUDII

1985 – 1989: Liceul “Mihai Viteazul” din Bucuresti, profilul matematica-fizica. Bacalaureat in 1989.

1989 – 1994: Universitatea din Bucuresti, Facultatea de matematica-informatica, cursuri de zi. Absolventa si licentiata cu media de 9,75 in 1994, cu specializare in Algebra Superioara.

1997 – 2000: Universitatea Ecologica din Bucuresti, Facultatea de Drept, cursuri de zi. Absolventa si licentiata in octombrie 2000 cu media de licenta 9,43 la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept. Lucrarea de diploma din cadrul licentei in Drept comercial a avut ca tema „Contractul de consignatie”. Perioada de studii a durat 3 ani deoarece anii II si III de studiu i-am absolvit intr-un singur an universitar.

Octombrie 2005 – Iunie 2011: Studii postuniversitare avansate: Doctorat in cadrul Scolii doctorale a Academiei de Studii Economice Bucuresti, Specializare Domeniu fundamental: Ştiinţe juridice (Drept comercial- Arbitraj comercial)

EXPERIENTA PROFESIONALA

1992 – 1994: In paralel cu studiile universitare am activat in cadrul societatii ROGER SRL, firma de import-export ca asistenta a Directorului General. Responsabilitati: verificarea, trierea si raspunsul la corespondenta ce implica diverse operatiuni legate de contracte, urmarirea si derularea acestora, primirea clientilor si a furnizorilor, alte lucrari legate de scrierea de procese de sedinta si scrierea rapoartelor, diverse activitati de secretariat.

1994 – 1995: Asistent si la scurt timp Director marketing in cadrul societatii AMEROPA ROMANIA SRL, reprezentanta in Bucuresti a societatii AMEROPA A.G., cu sediul in Basel, Elvetia. Am fost implicata in negocierea, semnarea si urmarirea derularii contractelor comerciale (in special din domeniul chimiei industriale), in operatiuni bancare si de vama. Experienta cu fabricile de chimie industriala din Romania (Petrobrazi, Viromet, Oltchim) si clientii / furnizorii acestora. De asemenea, m-am ocupat de cereri si ordine de materiale chimice, luarea deciziilor in modificarea parametrilor de contract si reprezentarea societatii in diverse cazuri / functii si oportunitati de afaceri.

1995 – 1996: Operator computer in cadrul societatii OMNIS GROUP SRL. Experienta in studii de marketing pentru vanzarea in si din Romania a produselor de software, dezvoltarea si implementarea de programe software in domeniul bancar, financiar, contabil, de sisteme informatice de management, etc.

Mai – Octombrie 1996: Director adjunct Marketing la societatea ROMCAN SRL, o societate romano-canadiana de import-export. In aceasta pozitie mi-am imbogatit cunostinetele accumulate si experienta in domeniul marketingului si m-am orientat spre indeplinirea nevoilor si dorintelor clientilor intr-un domeniu vast de activitate. Am fost responsabila cu stabilirea prioritatilor societatii, de a veni in intampinarea si a raspunde prompt la cererile clientilor. In functia mea am fost implicata si in procesul de luare a deciziilor in sectorul financiar, de stabilire a preturilor si a altor operatiuni de marketing, purtand negocieri pentru rezolvarea problemelor tehnice si comerciale. Aceasta pozitie mi-a marit si abilitatea de a munci intr-un climat de presiune si in spirit de colaborare, pentru a putea face fata termenelor stabilite.

Octombrie 1996 – Martie 1998: Am lucrat in cadrul Departamentului de Aviatie al societatii “Asigurarea Anglo-Romana” care este reasigurata de Grupul Lloyd’s din Anglia. Din 1993 este societatea ce asigura TAROM (Liniile Aeriene Romane), ROMATSA (Societatea Nationala de Controlul Traficului Aerian) si alte companii private de aviatie; societatea se ocupa de asemenea si de celelalte tipuri de asigurari. In cadrul Departamentului de Aviatie pricipalele mele atributii constau in asigurarea raspunsurilor prompte la toate cerintele curente: contracte aditionale, contracte de chartere, zboruri charter, mentinerea si urmarirea derularii contractelor, si de asemenea emiterea de polite de asigurare si urmarirea platilor la termenele stabilite.

Aprilie 98 – prezent: In paralel cu studiile universitare de drept si mai ales dupa terminarea acestora, in cadrul Cabinetului Individual de Avocatura Prof. Dr. Grigore Florescu am fost implicata in rezolvarea diverselor probleme de drept, in special in domeniul civil si comercial si de asemenea in asigurarea coerentei si fluiditatii Departamentului Administrativ si logistic. Principalele domenii de activitate, practica si interes sunt activitatea si reprezentanta legala, consultanta in domeniile comercial, corporate, bancar si civil in legatura cu investitori importanti in Romania, redactarea de acte constitutive, contracte speciale de diverse tipuri (cum ar fi: de credit, de cesiune de creanta, de inchiriere, de comodat, de leasing, de garantie, de munca, de management etc.), negocieri, infiintarea de societati mixte, intreaga activitate si procedurile legale legate de infiintarea si inregistrarea societatilor, consultanta legala a activitatilor curente pentru clienti – societati din Romania, supervizarea si coordonarea activitatii interne a consilierilor juridici ai clientilor.

din Februarie 2001: Membra a Baroului Bucuresti, iar din Februarie 2003 definitiva in profesia de avocat; din 2007 avocat titular in cadrul propriului cabinet de avocatura.

Februarie 2001 – Octombrie 2001: Preparator universitar la Disciplina Procedura penala in cadrul Universitatii Spiru Haret Bucuresti, Facultatea de Drept. Activitatea desfasurata se bazeaza pe seminarii, indrumare pedagogica si cercetare cu tinerii studenti, incluzand practica si legislata curenta in vigoare; participare la sesiuni de comunicari stiintifice.

Octombrie 2001 – prezent: Preparator, apoi, din Ianuarie 2003, Asistent universitar si din Ianuarie 2008 Lector universitar la Disciplina Drept comercial in cadrul Universitatii Spiru Haret Bucuresti, Facultatea de Drept. Activitatea didactica si pedagogica este legata de tinerea cursurilor, desfasurarea de seminarii, indrumare practica si cercetare legata de domeniul dreptului comercial, cu prezentarea evolutiei legislatiei in materie la zi si organizarea de sesiuni de referate cu studentii; participare de asemenea activa cu referate la sesiunile de comunicari stiintifice a cadrelor didactice universitare din cadrul Universitatii Spiru Haret. Am colaborat in mod special cu Prof. Dr. Grigore Florescu la elaborarea cursului de drept comercial, publicat in 2003, cat si republicarea in toamna 2005 si totodata co-autor la Cursului universitar „Dreptul societatilor comerciale” publicat in 2010 la Editura universul juridic. Datorita schimbarii sistemului de invatamant, am redactat varianta on line (blackboard) a notelor de curs de drept comercial si a grilelor de examen, precum si redactarea notelor de curs pentru masteratele de societati comerciale si arbitraj (masteratul Dreptul afacerilor în context european), alaturi de sprijinul in notarea si corectarea lucrarilor de referat si disertatie pentru cursurile de masterat. Invitată in mod curent în cadrul emisiunilor de specialitate organizate de TVRM.

Iunie 2004: Curs pentru formarea de mediatori, Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti. Atestat participare.

Octombrie 2005 – Iunie 2011: Studii postuniversitare avansate: Doctorat in cadrul Scolii doctorale a Academiei de Studii Economice Bucuresti, Specializare Domeniu fundamental: Ştiinţe juridice (Drept comercial); finalizat prin susținerea publica a tezei cu titlul „Investirea instanței in arbitrajul comercial” in iunie 2011, îndrumător ştiinţific Prof. Dr. Victor Babiuc. Participare activă cu referate la toate sesiunile de comunicari stiintifice organizate in cadrul doctoratului, articole ce au fot ulterior publicate.

06-07 aprilie 2006: participare la Conferinţa Internaţională organizată de UNCITRAL şi Centrul de Arbitraj Internaţional de la Viena (sesiune jubiliara pentru a celebra 30 de ani de la elaborarea regulilor de arbitraj UNCITRAL).

7–14 aprilie 2006: participarea la cea de-a XIII-a sesiune anuala a Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.

1 Iulie – 1 Septembrie 2006: stagiu de pregatire, de lucru şi cercetare în cadrul Curţii de Arbitraj ICC (Court of International Arbitration of International Chamber of Commerce) situată la Paris pentru cunoaşterea aprofundata a stadiului actual al materialului bibliografic existent in domeniul de cercetare doctorala. Stagiul a fost efectuat sub îndrumarea şi conducerea departamentului de Secretariat al Curtii de Arbitraj şi a constat în muncă de administrare şi secretariat sub egida Curţii. Participare săptămânală la adunarea tuturor membrilor Secretariatului pentru a se discuta problemele curente ale fiecărei echipe si participare lunara la sedinta membrilor Curţii de Arbitraj, care sunt arbitri nominalizaţi de către Curţile de arbitraj naţionale care au reprezentanţi la ICC.

27 februarie – 30 martie 2007: pregătire de cercetare doctorală internaţională, cu un stagiu de cercetare în cadrul programului de cercetare doctorală organizat de Central European University (CEU) din Budapesta, Ungaria, cu aprobarea si sub indrumarea Prof. Dr. Tibor Varady, in cadrul laboratorului special de pregătire doctorală în ştiinţe juridice.

29-30 martie 2007: participare la Viena, la sediul Camerei de Comerţ Austriece (VIAC) la conferinţa anuală „Joint Conference” organizată în coparticipare de UNCITRAL si VIAC, ce a avut ca obiect prezentarea unor aspecte actuale din practica arbitrajului european în diverse ţări europene, Statele Unite ale Americii şi în special din Europa Centrală şi de Est, de către specialişti renumiţi în materie.

30 martie – 5 aprilie 2007: participare in calitate de arbitru international (membru in juriu) la ediţia a XIV-a a competiţiei Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, Viena. Anul acesta baza discuţiilor jurisdicţiei şi a competenţei tribunalului arbitral au fost Regulile de arbitraj ale Curtii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ a României (CACIR), promovându-se astfel pe larg activitatea acestei instituţii romanesti internationale.

13 – 20 martie 2008: participare la Viena la ambele evenimente (Congres 13, 14 martie 2008 si Moot 14-20 martie 2008).

2 – 9 aprilie 2009: participare la Viena la ambele evenimente (Congres 2, 3 aprilie 2009 si Moot 3-9 aprilie 2009).

14 Octombrie 2009:– Participarea ca lector raportor pe tema Medierii in domeniul bancar, la Conferinta sustinuta la Institutul Bancar Roman pe tema „Teorie si practica in legislatia bancara – Modalitati altrenative de solutionare a conflictelor dintre banci si clientii debitori”.

18 – 20 Martie 2010: participare la Verona, Conferinţa internationala „Conflict of Laws in International Commercial Arbitration”, susţinută de Verona University School of Law, NYU School of Law Center for Transnational Litigation and Commercial Law, NCTM Studio legale Associato. Atestat participare.

25 Martie – 1 Aprilie 2010: participare la Viena la ambele evenimente (Congres 25, 26 martie 2010 si Moot 26 martie – 1 aprilie 2010).

14 – 21 Aprilie 2011: participare la Viena la ambele evenimente (Congres 14, 15 aprilie 2010 si Moot 15 – 21 aprilie 2011).

3 – 5 Noiembrie 2011: participare la colocviul international « Perspective si provocari ale lumii contemporane si spatiului european » organizat in in cadrul parteneriatului institutional in colaborare cu IEH, Centrul de Conferinte Siqua si cu avizul ISMB cu lucrarea „Legea aplicabilă convenției arbitrale”.

4 – 6 Noiembrie 2011: participare in calitate de arbitru international (membru in juriu) la ediţia a VI-a a competiţiei Skadden, Arps FDI Moot (Foreign Direct Investment International Arbitration Moot, Center for International Legal Studies), tinut la King’s College din Londra.

11 Noiembrie 2011: participare la Conferința internationala „Aspecte practice de aplicare a regulilor de procedură arbitrală, O perspectivă comparativă a Regulilor Arbitrale din 2012 ale Curţii Internaţionale de Arbitraj a Camerei Internaţionale de Comerţ şi a Regulilor Arbitrale ale Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României”, București, Palatul Camerei Naţionale.

19 Ianuarie 2012: participare la Conferința internationala „Freezing Those Costs: A Swedish-Romanian Dialogue on Controlling Arbitration Costs”, ținută la Athenee Hilton Palace, București.

3 Februarie 2012: Lansarea propriei cărți „Arbitrajul comercial. Convenția arbitrală și tribunalul arbitral” în cadrul conferinței de arbitraj „Arbitrajul de drept privat în context european” organizată de Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Române la Academia Română.

Participare la numeroase sesiuni de comunicări stiintifice organizate de diverse institutii si facultati de drept (Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane, Universitatea Ecologica Bucuresti, Universitatea Romano-Americana etc.), conferinte ICC Young Arbitrators și la alte conferinte, seminarii si webinarii nationale si internationale; publicare a numeroase articole in reviste de specialitate sau volume ale manifestarilor (a se vedea mai jos).

Alte lucrari din domeniul dreptului comercial si al arbitrajului international in curs de finalizare. Mentionez invitaţii şi participări active curente ca speaker în cadrul emisiunilor de specialitate organizate de TVRM.

ABILITATI SI DOMENII DE INTERES

– Operarea PC: Microsoft Word & Winword, Excel, Power Point, Internet si E-mail, etc.; operare si pe Macintosh PC.

– Posesoare de masina si de carnet de sofer categoria B.

– Cunoastere buna a limbii engleze; putina franceza si italiana.

– Calatorii: in Elvetia (de afaceri); America si Canada, Franta, Grecia, Cipru, Belgia, Germania, Austria, Italia, Ungaria etc.

– Disponibilitate pentru activitate suplimentara in indeplinirea sarcinilor de serviciu si pentru calatorii, pentru imbogatirea abilitatilor prin orice specializare suplimentara, training. Interesata in lucrul cu publicul si relatii umane, intelegerea problematicii reale financiare si comerciale.

LISTA DE LUCRARI PUBLICATE

Cursuri universitare

– Martie 2010 – „Dreptul societăţilor comerciale”, Curs universitar, în colaborare cu Prof. univ. dr. Grigore Florescu şi Asist. univ. drd. Zaira Bamberger, Ed. Universul Juridic, 2010, ISBN 978-973-127-298-6

– Decembrie 2011 – „Societăți comerciale”, în colaborare cu Asist. univ. drd. Zaira Bamberger, Editura Fundația România de Mâine, 2011, ISBN 978-973-163-685-6

Monografii

– Noiembrie 2011 – „Arbitrajul comercial. Convenția arbitrală și tribunalul arbitral”, Biblioteca de Drept Privat, Ed. Universul Juridic, 2011, ISBN 978-973-127-643-4

Articole publicate în reviste de specialitate

– Mai 2002 – „Considerații actuale asupra modului de constituire a comercianților”, articol publicat în Analele Universităţii Spiru Haret (USH), Seria Științe juridice, Editura Fundația România de Mâine, An 2, 2002, pag. 171-180, ISSN 1582-9472

– Ianuarie 2007 – „Metode moderne alternative de soluţionare a litigiilor comerciale”, articol cu care în cadrul şcolii doctorale de la ASE, am participat la sesiunea de comunicări ştiinţifice din noiembrie 2005, apărut şi în Revista Română de Arbitraj a Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR, anul 1, nr. 1/2007, Ed. Rentrop & Straton, Revistă evaluată, clasificată şi aflată în evidenţa CNCSIS, Cod 138, nr. de înregistrare 9059/2008, pag. 25-30, ISSN 1842-6859

– Martie 2007 – În cadrul şcolii doctorale de la ASE, am participat la sesiunea de comunicări ştiinţifice cu titlul „Sinteza câtorva modificări şi completări cuprinse în Legea nr. 441/2006 (pentru modificarea şi completarea Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, şi a Legii nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicată)”

– Aprilie 2007 – „Interferenţe între dreptul penal şi arbitrajul comercial”, articol cu care, în cadrul şcolii doctorale de la ASE, am participat la sesiunea de comunicări ştiinţifice din iunie 2006, apărut în colaborare cu Prof. Dr. Grigore Florescu, în Revista Română de Arbitraj a Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR, anul 1, nr. 2/2007, Ed. Rentrop & Straton, Revistă evaluată, clasificată şi aflată în evidenţa CNCSIS, cod 138, nr. de înregistrare 9059/2008, pag. 43-46, ISSN 1842-6859

– Mai 2007 – „De ce arbitraj comercial: avantaje şi dezavantaje”, articol publicat în Analele Universităţii Spiru Haret, Seria Științe juridice, Editura Fundația România de Mâine, An 5, 2007, pag. 55-66, ISSN 1582-9472

– Mai 2008 – „Autonomia convenţiei arbitrale”, articol publicat în Analele Universităţii Spiru Haret, Seria Științe juridice, Editura Fundația România de Mâine, An 6, 2008, pag. 193-200, ISSN 1582-9472

– Septembrie 2008 – „Autonomia convenţiei arbitrale în interdependenţă cu principiul Kompetenz-Kompetenz”, articol apărut în Revista Română de Arbitraj a Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR, Ed. Rentrop & Straton, Revistă evaluată, clasificată şi aflată în evidenţa CNCSIS, cod 138, nr. de înregistrare 9059/2008, anul 2, nr. 3/2008, pag. 26-36, ISSN 1842-6859

– Noiembrie 2009 – “Several Aspects Regarding The Mediation, As An Alternative Dispute Resolution”, articol publicat în Analele Universităţii Spiru Haret, Seria Științe juridice, Editura Fundația România de Mâine, An 7, 2009, pag. 273-291, ISSN 1582-9472

– Ianuarie 2010 – „Conflictul de interese în arbitrajul comercial. Independenţa şi imparţialitatea arbitrilor”, articol cu care, în cadrul şcolii doctorale, am participat în decembrie 2008 la sesiunea de comunicări ştiinţifice, apărut în Revista Română de Arbitraj a Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR, Ed. Rentrop & Straton, Revistă evaluată, clasificată şi aflată în evidenţa CNCSIS, cod 138, nr. de înregistrare 9059/2008, anul 4, nr. 1/2010, pag. 24-43, ISSN 1842-6859

– Mai 2010 – Participare la sesiunea ştiinţifică organizată de Universitatea Spiru Haret, Facultatea de drept, cu lucrările „Schimbări şi noutăţi semnificative în legislaţia românească ca urmare a reformării Codului Civil” în colaborare cu Prof. univ. dr. Grigore Florescu şi „Consideraţii asupra ultimelor modificări legislative privind legea medierii în România”. Articolele sunt în curs de publicare în Analele Universităţii Spiru Haret, Facultatea de Drept, Editura Fundaţia România de Mâine, ISSN 1582-9472

– Octombrie 2010 – Participare la sesiunea ştiinţifică organizată de USH, Facultatea de drept cu lucrarea „Despre reformarea arbitrajului comercial în lumina Proiectului Noului Cod de procedură civilă, comparativ cu starea legislativă actuală” în colaborare cu Prof. univ. dr. Grigore Florescu. Articolul se va publica în Analele Universităţii Spiru Haret, Seria Științe juridice, Editura Fundația România de Mâine, ISSN 1582-9472

– Aprilie 2011 – „Consideraţii în legătură cu forma scrisă a convenţiei arbitrale”, publicat în Revista „Dreptul” (Cod 611, revistă cotată B+), nr. 7/2011, pag. 111-133, ISSN 1018-0435

– 8 Aprilie 2011 – Participare la sesiunea de comunicări ştiinţifice organizată de ASE, Catedra de drept, cu tema „Aspecte privind redactarea convenției arbitrale. Despre clauzele patologice în arbitrajul comercial”. (articolul publicat deja pe CD)

– Mai 2011 – Compunerea instanţei arbitrale din perspectiva numărului de arbitri, Revista Română de Drept al Afacerilor nr. 4/2011, pag. 39-56, ISSN 1583-493X

– 13 Mai 2011 – Participare la sesiunea de comunicări ştiinţifice organizată de Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, cu tema „Posibile deficienţe în redactarea convenţiei arbitrale”. Articolul s-a publicat în volum.

– 6 Octombrie 2011 – Participare la conferința „Forța juridică a hotărârilor arbitrale”, organizată de Universitatea Româno-Americană și juridice.ro, cu tema „Dezînvestirea instanței arbitrale”, articol ce va apărea într-un volum dedicat manifestării.

– 3 – 5 Noiembrie 2011 – Participare la colocviul international « Perspective si provocari ale lumii contemporane si spatiului european » organizat in in cadrul parteneriatului institutional in colaborare cu IEH, Centrul de Conferinte Siqua si cu avizul ISMB cu lucrarea „Legea aplicabilă convenției arbitrale”, ce urmează să se publice în volum.

– Octombrie 2011 – „Aspecte privind investirea instanței arbitrale în arbitrajul privind investițiile străine”, Revista Română de Drept al Afacerilor nr. 9/2011, pag. 13-44, ISSN 1583-493X

– 15 Noiembrie 2011 – Participare la sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice organizată de Universitatea Ecologică București, „Codificarea legislației civile și a legislației penale. Realitate și necesitate”, cu tema „Despre dreptul comercial în lumina reglementărilor noul Cod civil – între tradiție și modernitate”. Articolul se va publica în volum și a fost publicat și pe juridice.ro (http://www.juridice.ro/177215/despre-dreptul-comercial-in-lumina-noului-cod-civil-intre-traditie-si-modernitate.html).

– Ianuarie 2012 – „Condiții de formă ale convenției arbitrale.”, Revista Română de Arbitraj a Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR, Ed. Rentrop & Straton, Revistă evaluată, clasificată şi aflată în evidenţa CNCSIS, cod 138, nr. de înregistrare 9059/2008, anul 6, nr. 1/2012, pag. 23-37, ISSN 1842-6859

– 25 Ianuarie 2012 – Participare la sesiunea ştiinţifică organizată de USH, Facultatea de drept în cadrul conferinței cu participare internațională „Continuitate și noutate în drept” cu lucrarea „Lansarea Regulilor de arbitraj financiar „P.R.I.M.E. Finance” de solutionare a litigiilor de pe pietele financiare mondiale”. Articolul se va publica în Analele Universităţii Spiru Haret, Seria Științe juridice, Editura Fundația România de Mâine, ISSN 1582-9472, articol ce a apărut în formă extinsă și pe juridice.ro (http://www.juridice.ro/187984/lansarea-regulilor-de-arbitraj-financiar-prime-finance-de-solutionare-a-litigiilor-de-pe-pietele-financiare-mondiale.html).

Studii publicate în volume unor manifestări ştiinţifice din ţară şi/sau străinătate

– 12 Decembrie 2008 – „Conflictul de interese în arbitrajul comercial. Independenţa şi imparţialitatea arbitrilor”, participare la sesiunea ştiinţifică organizată de ASE, Catedra de Drept, cu tema „Reglementări recente în dreptul afacerilor”, publicată pe CD, pag. 73-82, ISBN 978-606-505-181-2

– Aprilie 2010 – „Medierea – Metoda de soluționare a disputelor comerciale şi posibilitatea utilizării acesteia în domeniul bancar”, participare în cadrul sesiunii ştiinţifice a Universităţii Ecologice Bucureşti, Facultatea de Drept, în noiembrie 2009, publicată în volumul „Perspectivele dreptului românesc în Europa Tratatului de la Lisabona”, Universitatea Ecologică din Bucureşti, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, pag. 93-108, Editura Hamangiu, 2010, ISBN 978-606-522-295-3

– 16 Aprilie 2010 – „Schimbări şi noutăţi semnificative în legislaţia românească ca urmare a reformării Codului Civil. Studiu asupra reglementării impreviziunii”, participare la sesiunea ştiinţifică organizată de ASE, Catedra de Drept, cu tema „Codul civil român. Noutăţi în materia dreptului privat”, publicată pe CD, pag. 20-30, ISBN 978-606-505-359-5

– 26 Aprilie 2010 – „Scurtă privire asupra modificărilor legii medierii”, participare la sesiunea ştiinţifică organizată de Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, publicată în volumul „Dinamica dreptului românesc după aderarea la Uniunea Europeană”, Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, pag. 162-173, Editura Universul Juridic, 2011, ISBN 978-973-127-469-0

– Noiembrie 2010 – „Evoluţii privind arbitrajul comercial conform noului Cod de procedură civilă”, participare în cadrul sesiunii ştiinţifice a Universităţii Ecologice Bucureşti, Facultatea de Drept, publicată în volumul „Noile Coduri în evoluția dreptului românesc”, Editura Universul Juridic, 2011, pag. 144-159, ISBN 978-973-127-673-1

– Aprilie 2011 – „The Latest Developments in Commercial Arbitration in Romania”, articol publicat în colaborare cu Prof. univ. dr. Grigore Florescu, în volumul International Arbitration and International Commercial Law: Synergy, Convergence and Evolution, Liber Amicorum Prof. Eric Bergsten, editors S. Kröll, L.A. Mistelis, P. Perales Viscosillas, V. Rogers, Editura Wolters Kluwer, 2011, pag. 97-122, ISBN 978-9-0411-3522-3

Posted in Autori si conferentiari, Despre noi.

Tagged with .



aaaa