Skip to content


Dezbaterea din seria IADUER: „Suspendarea actiunii…” & The Application of EU Law in the New Member States. Brave New World (Adam Lazowski)

Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române organizează la data de 13 octombrie 2010, ora 13.00, la sediul Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125, Sala de Consiliu,

Dezbaterea din seria IADUER[1]

«Suspendarea acţiunii de către o instanţă naţională în situaţia sesizării Curţii de Justiţie cu o  întrebare preliminară de către o instanţă dintr-un alt stat membru»

Centrul de Studii de Drept European împreună cu Forumul Judecătorilor din România vor deschide o serie de dezbateri cu privire la interpretarea şi aplicarea dreptului Uniunii Europene de către instanţele judecătoreşti şi administrative din România.

Cu acest prilej va fi lansat blogul şi va fi prezentat acest proiect de către Mihai Şandru, Dragoş Călin, Mihai Banu, proiect care va fi finalizat prin editarea unui volum.

Pentru această primă dezbatere va fi avută în vedere o cauză înregistrată pe rolul unei instanţe din România, în care, pe cale de excepţie, s-a solicitat „suspendarea cauzei până la pronunţarea de către CJUE a unei hotărâri preliminare într-o cerere care are ca obiect interpretarea unui regulament, incident în cauza dedusă judecăţii”. În urma solicitării, instanţa a decis suspendarea acţiunii (prin încheiere), pentru a aştepta pronunţarea unei hotărâri preliminare (a CJUE) într-o altă cauză, trimisă dintr-un alt stat.

De asemenea, cu aceeaşi ocazie urmează a se prezenta şi discuta o lucrare editată recent (2010) de către T.M.C. Asser Press care tratează problematica aplicării dreptului UE în noile state membre ale UE (cele 12 care au aderat în 2004 şi în 2007):

The Application of EU Law in the New Member States. Brave New World[2]

editată de către Adam Łazowski[3]

Confirmarea participării se face prin e-mail (mihai.sandru@csde.ro) până la data de 12 octombrie 2010. Solicitanţii sunt rugaţi să menţioneze: numele şi prenumele, afilierea instituţională şi funcţia, precum şi domeniul de interes în materia dreptului european.

Informaţii suplimentare şi materiale referitoare la conferinţă vor fi disponibile la adresa www.csde.ro

Cu stimă,

Conf. univ. dr. Mihai Şandru

Parteneri media CSDE (în ordine alfabetică): www.agerpres.ro, www.avocatnet.ro, www.caleaeuropeana.ro, CurierulJudiciar.roEditura Universitara, www.euractiv.ro, Infolegal.ro, Juridice.ro, Legalis.

CSDE vă mulţumeşte pentru retransmiterea acestei invitaţii către toate persoanele interesate. Nu se percepe taxă de participare. Locurile sunt limitate, înscrierea participanţilor realizându-se în ordinea cronologică a confirmarilor.


[1] IADUER – Interpretarea şi aplicarea dreptului Uniunii Europene de către instanţele din România.

[2] Pentru detalii asupra lucrării a se vedea aici.

[3] Pentru detalii privind editorul lucrării a se vedea aici.

JURIDICE.RO

Posted in Evenimente.

Tagged with , , , .



aaaa